Tesla laadpaal

header-after

Tesla laadpaal

 

Het is zeker niet overdreven als we zeggen dat Tesla de motor is achter elektrisch rijden. De excentrieke topman Elon Musk heeft er in de afgelopen jaren alles aan gedaan om zijn merk als pionier in de markt te zetten, met als doel dat ook andere merken volgden. Dat deden ze, maar er is maar één Tesla. Of eigenlijk wel meer, want er zijn natuurlijk verschillende types. Allemaal uitsluitend te ‘voeden’ via een laadpaal. Tesla biedt verschillende oplaadmogelijkheden. Wij hebben de laadpalen waarmee dit kan. Of je nu thuis, op je bedrijf of openbaar wilt laden.

De elektrische auto’s van Tesla:

Elk Tesla-model heeft uiteraard zijn eigen specificaties, uiterlijk en prijs. Dat zijn meestal de drie elementen die bepalen welk model je kiest. Jouw wensen en eisen zijn het uitgangspunt bij zaken als:

  • Topsnelheid
  • Acceleratie
  • Actieradius
  • Vermogen
  • Koppel

Eigenlijk precies zoals het werkt bij het kiezen van een laadpaal. Je Tesla opladen kan namelijk op verschillende manieren.

Tesla opladen via stopcontact of laadpaal

Ja, je kunt je Tesla opladen via een gewoon stopcontact. Dit duurt wel langer dan via een laadpaal, want het vermogen is lager. Ook de grootte van de accu, oftewel de actieradius, speelt een belangrijke rol bij de laadtijd. De laadsnelheid is gekoppeld aan het vermogen van het laadpunt. In het onderstaande voorbeeld zie je voor een Tesla Model 3 Long Range Dual Motor hoe lang het laden duurt:

VermogenTijdType
2.3 kW24u00mRegulier stopcontact
3.7 kW14u45m1-fase, 16A
7.4 kW7u20m1-fase, 32A
11 kW5u00m3-fase, 16A
22 kW3u45m3-fase, 32A

Laadpalen voor verschillende situaties

De ideale locatie om een laadpaal voor je Tesla te installeren, is waar hij het langst staat. Misschien is dat op je eigen oprit thuis, maar het kan ook zijn dat hij 8 uur per daag bij de zaak staat. Daarom hebben we verschillende laadpalen voor jouw situatie. Ook als je een openbare laadpaal wilt waar jouw Tesla samen met andere merken elektrische auto’s kan opladen, helpen we je verder. We vertellen je graag meer over de verschillende opties.

Handig: lekker thuis opladen

Al zeggen we het zelf, de beste Tesla-laadpaal voor thuis is onze Lanova Home Advanced. We zijn er trots op dat we de eerste interactieve laadpaal ter wereld hebben ontwikkeld. Dankzij kunstmatige intelligentie herkent de laadpaal jouw laadgewoonten en speelt hij hierop in. Mocht je een ander merk elektrische auto kiezen na je Tesla, dan is deze laadpaal nog steeds gewoon te gebruiken. Dankzij 22kW laadvermogen kun je type elektrische auto hiermee prima opladen. Vandaag al, maar in de toekomst ook.

Tesla laadpaal kopen voor de zaak

Zakelijk rijden in een Tesla is heerlijk. Vooral als je een Tesla-laadpaal op de zaak hebt. Met de Lanova Business Premium en met de Lanova Business Advanced. Met de Premium kun je twee of meer elektrische auto’s tegelijk opladen. En de Advanced herkent jouw laadgedrag. Daarmee voorspelt hij wanneer je de Tesla weer nodig hebt. Profiteer van een slim design, online inzicht in je laadsessies en nog veel meer fijne voordelen. Slim laden op de zaak was nog nooit zo gemakkelijk.

Kies uit twee openbare laadpalen

Als je voor een openbare laadpaal gaat, kun je jouw Tesla opladen samen met andere merken. Daarvoor hebben we de Lanova Public Advanced. Dit is een robuuste laadpaal en hij is dan ook bestand tegen alle weersomstandigheden omdat hij speciaal is ontworpen voor openbare locaties. Welke je ook kiest, je kiest altijd voor een gebruiksvriendelijk, veilig en praktisch laadstation. De Advanced biedt je nog net wat meer toekomstgerichte specificaties.

 

Lees meer over onze laadpalen, installatie, leasen of kopen >>

In 3 stappen geregeld