Peugeot laadpaal

header-after

Laadpaal Peugeot

 

Vraag aan liefhebbers van Peugeot waarom ze juist dit merk hebben gekozen en je krijgt heel veel verschillende antwoorden. Dat geeft al aan: de voorkeur voor dit Franse automerk is een gevoelskwestie. Nu Peugeot ook de markt voor elektrische auto’s heeft betreden, valt er voor de liefhebber nog meer te kiezen. Maar dan heb je ook een laadpaal nodig om de laadkabel van je Peugeot aan te koppelen. Welke kies je dan? Wij vertellen je meer over de keuzes die je hebt.

De elektrische auto’s van Peugeot:

 

Of je nu voor een Peugeot kiest of voor een ander merk, er zijn altijd dezelfde criteria die je kunt hanteren om je ideale elektrische auto te selecteren. De actieradius staat bij de meeste mensen op de eerste plaats. Rijd je veel lange afstanden op een dag, dan wil je immers wel een flinke accu hebben. Andere factoren die van belang kunnen zijn: topsnelheid, acceleratie, totale vermogen en koppel. Maar natuurlijk ook de grootte en de prijs van de elektrische Peugeot. Zodra de laadkabel aan de laadpaal zit, zou een hoge laadsnelheid ook fijn zijn. Die verschilt eveneens per type.

Groot verschil: laadpaal of stopcontact

Ja, je kunt je elektrische Peugeot ook gewoon in een stopcontact opladen. Maar dat duurt wel erg lang, dus dat raden we je niet aan, tenzij het echt een noodgeval is. In andere gevallen is een laadpaal voor je Peugeot een veel beter idee. Kies je een paal met meer vermogen, dan laadt je auto sneller op. Uiteraard is de accugrootte/actieradius van je Peugeot hierbij heel belangrijk. Dit is hoe het werkt voor een Peugeot iOn:

VermogenTijdType
2.3 kW7u00mRegulier stopcontact
3.7 kW4u15m1-fase, 16A
7.4 kW4u15m1-fase, 32A
11 kW4u15m3-fase, 16A
22 kW4u15m3-fase, 32A

Voor elke situatie een Peugeot laadpaal

De manier en plek waarop je een elektrische auto oplaadt, heeft vooral te maken met de mogelijkheden die je hebt. Zowel thuis als op de zaak. Heb je een oprit? Dan is een thuislaadpaal een prima idee. Wil je met meerdere collega’s tegelijk opladen? Dan kan dat via een zakelijke laadpaal. Daarnaast is er nog de optie om te kiezen voor een openbare laadpaal uit ons assortiment. Elke laadpaal van Lanova is perfect voor jouw Peugeot. We vertellen je graag meer over de verschillende keuzes.

Thuis opladen inclusief kunstmatige intelligentie

Lanova is de eerste partij ter wereld die erin geslaagd is om een interactieve laadpaal te ontwikkelen. We delen onze trots graag met je. Als je een Lanova Home Advanced aanschaft, herkent dit type je laadgewoonten. Hier speelt hij automatisch op in. Bovendien heeft hij maar liefst 22kW laadvermogen, waardoor je ook je volgende elektrische auto na deze Peugeot moeiteloos kunt opladen.

Zakelijke laadpaal voor je Peugeot

Onze zakelijke laadpalen Lanova Business Premium en Lanova Business Advanced bieden je alle voordelen van opladen op de zaak. Als je twee elektrische auto’s tegelijk wilt kunnen opladen, dan kan dat met de Premium. De slimme Advanced herkent je laadgedrag en voorspelt hij wanneer je weer instapt en wegrijdt. Stijlvol design én 24/7 online inzicht in je laadsessies: helemaal compleet!

Twee typen openbare laadpalen

Als je graag wilt dat anderen ook gebruik kunnen maken van jouw laadpaal, dan hebben we de openbare laadpaal Lanova Public Advanced voor je. Stevig, gebruiksvriendelijk, veilig en praktisch als alle andere Lanova-laadpalen. Opladen kan hiermee in alle weersomstandigheden. Daarnaast profiteer je als gebruiker ook van de kunstmatige intelligentie in de Advanced. Hiermee zet je de volgende stap richting de toekomst.

 

Lees meer over onze laadpalen, installatie, leasen of kopen >>

In 3 stappen geregeld