Ford laadpaal

header-after

Laadpaal Ford

 

Als er één pionier is op autogebied, dan is het wel Henry Ford, de oprichter van het gelijknamige Amerikaanse automerk. Vooruitgang was altijd een speerpunt in de filosofie van Ford. Meer dan een eeuw later maakt de naar hem genoemde fabriek zelfs elektrische auto’s. Heb jij er eentje of wil je er eentje aanschaffen? Dan ben je vast benieuwd aan welke laadpaal je Ford het beste gekoppeld kan worden. Daar helpt Lanova je bij. Wij zijn van alle markten thuis, dus we bieden je altijd de beste laadpaal voor jouw elektrische Ford.

De elektrische auto’s van Ford :

Mocht je nog geen keuze gemaakt hebben voor de auto, dan is het goed om te weten op welke dingen je moet letten om de verschillende types met elkaar te kunnen vergelijken:

  • Actieradius
  • Vermogen
  • Koppel
  • Prijs
  • Grootte
  • Topsnelheid

In de specificatielijst staat ook altijd hoeveel tijd het kost om de accu van je elektrische Ford weer tot 100% op te laden. Het is natuurlijk wel handig om te weten hoe lang hij eigenlijk aan de laadpaal moet.

Zo wordt de oplaadtijd bepaald

Twee aspecten zijn bepalend voor de snelheid waarmee je jouw elektrische Ford kunt opladen. Enerzijds is dat het vermogen van de laadpaal. Daarmee wordt namelijk het aantal kilowatts geregeld dat tegelijkertijd naar de accu stroomt. Anderzijds maakt het nogal veel uit hoe groot de actieradius van je auto is. Dat hangt immers nauw samen met de grootte van je accu en dus met hoe snel hij vol is. Voor een Ford C-Max Energi zien de laadtijden er als volgt uit:

VermogenTijdType
2.3 kW3u20mRegulier stopcontact
3.7 kW2u00m1-fase, 16A
7.4 kW2u00m1-fase, 32A
11 kW2u00m3-fase, 16A
22 kW2u00m3-fase, 32A

De beste Ford laadpaal in jouw situatie

In het assortiment van Lanova vind je laadpalen voor drie soorten toepassingen:

 

  • Laadpalen voor thuis, die vooral handig zijn als je ’s nachts je Ford wilt opladen.
  • Zakelijke laadpalen, waarmee je op je werk met twee elektrische auto’s tegelijk kunt opladen.
  • Openbare laadpalen, waarop niet alleen jouw auto aangesloten kan worden, maar ook die van anderen.

Een laadpaal voor je Ford aan je huis

Ideaal natuurlijk, dat je elektrische auto oplaadt terwijl jij geniet van je welverdiende nachtrust. Zie jij dat ook wel zitten? Dan hebben wij bij Lanova de Lanova Home Advanced voor jou. Met deze laadpaal zijn wij als allereerste in de hele wereld erin geslaagd om een interactieve laadpaal te ontwikkelen. Hij is écht slim, want hij leert van je laadgedrag en stelt zich hierop in. Dankzij een vermogen van 22 kW kun je ook je volgende elektrische auto nog prima opladen met dit type.

Gezellig samen laden op de zaak

Als je zelf de eigenaar bent van het bedrijf, of je baas heeft ervoor gekozen om elektrisch rijden te stimuleren, ligt een elektrische auto van de zaak voor de hand. Inclusief zakelijk opladen. Dat kan met de twee zakelijke laadpalen die we voor je hebben, namelijk de Lanova Business Premium en Lanova Business Advanced. Aan elke laadpaal kunnen twee auto’s tegelijk opgeladen worden, dus dat is ook nog eens heel gezellig.

Ook een optie: een openbare laadpaal

De vorige twee soorten zijn vooral bedoeld voor je eigen elektrische auto. Maar wat als je naast jouw Ford ook andere auto’s wilt verwelkomen aan de laadpaal? Dat kan met ons openbare laadstation. Dat is de Lanova Public Advanced. Deze laadpaal doet het altijd, in weer en wind, is heel gebruiksvriendelijk en uiteraard stootvast. Perfect geschikt dus!

 

Lees meer over onze laadpalen, installatie, leasen of kopen >>

In 3 stappen geregeld