Citroën laadpaal

header-after

Laadpaal Citroën

 

Karakteristieke auto’s, daar staat Citroën al vanaf de beginjaren om bekend. Het is dan ook niet meer dan logisch dat het Franse automerk daar ook mee doorgaat bij het ontwerpen van hun elektrische auto’s. Die zien er al net zo uniek uit als de vroegere modellen. Met als grote verschil dat er nu een laadpaal nodig is om de accu van de nieuwe Citroëns op te laden. Lanova heeft een heel assortiment daarvan. Je kunt dus precies het type kiezen dat past bij jouw situatie.

De elektrische auto’s van Citroën:

Over het algemeen kun je deze criteria het beste gebruiken om te bepalen welke Citroën (of ander merk elektrische auto) het beste aansluit bij jouw wensen:

  • Actieradius
  • Topsnelheid
  • Grootte
  • Koppel
  • Vermogen
  • Prijs

Vaak kun je ook nog vergelijken met welke snelheid de Citroën aan de laadpaal zijn accu weer vol maakt. Tel al deze factoren bij elkaar op en je weet exact welk model voor jou geschikt is.

Verschil tussen veel of weinig vermogen

Een elektrische auto opladen gebeurt op basis van vermogen. De hoeveelheid kW die er door de laadkabel heen worden gejaagd, zijn bepalend voor de oplaadsnelheid van je Citroën. Samen met de grootte van de accu natuurlijk, want het duurt langer om een grote actieradius bij te vullen dan een kleine. Bekijk deze tabel die gaat over de Citroën C-Zero en je ziet het verschil:

VermogenTijdType
2.3 kW7u00mRegulier stopcontact
3.7 kW4u15m1-fase, 16A
7.4 kW4u15m1-fase, 32A
11 kW4u15m3-fase, 16A
22 kW4u15m3-fase, 32A

De keuze voor de ideale Citroën laadpaal

Oké, je hebt gekozen voor je ideale elektrische Citroën. Nu de laadpaal nog. Ook op dat vlak heb je genoeg opties, want Lanova biedt je een ruim assortiment laadpalen voor diverse toepassingen. Bijvoorbeeld als je er thuis eentje wilt installeren. Maar ook als je liever op de zaak met meerdere auto’s tegelijk wilt kunnen opladen. Tot slot bieden we je ook nog openbare laadpalen aan. Welke wordt het? We zetten de mogelijkheden naast elkaar voor je.

Gewoon aan huis jouw Citroën opladen

De favoriete locatie voor de meeste mensen om hun elektrische Citroën op te laden is natuurlijk thuis. In de nachtelijke uren heeft de auto immers volop tijd daarvoor. Koppel de laadkabel aan onze Lanova Home Advanced en profiteer van ’s werelds eerste interactieve laadpaal. De software in de paal denkt mee op basis van je laadgewoonten. Bovendien heeft hij 22kW laadvermogen. Ook als je in de toekomst een andere elektrische auto gaat rijden, kun je daarmee nog jaren gebruik blijven maken van de Lanova Home Advanced.

Onder werktijd aan de laadpaal

Heb je een functie waarin je vaak meerdere uren aaneen aanwezig bent op het bedrijf? Dan is het een uitkomst dat je daar ook kunt opladen. Met een zakelijke laadpaal, zoals de Lanova Business Premium en Lanova Business Advanced vult de accu zich onder werktijd. Veel bedrijven stimuleren zo elektrisch rijden, doordat er twee of meer auto’s op hetzelfde moment kunnen opladen. Bekijk de verschillen in functionaliteiten en bepaal welke jouw ideale laadpaal is.

Ook laden samen met anderen is mogelijk

Waarom zou je het oplaadpunt voor jezelf houden als je het ook kunt delen met anderen? Dat is het uitgangspunt voor onze openbare laadpaal de Lanova Public Advanced. In weer en wind staat de laadpaal voor jouw Citroën en voor andere elektrische rijders klaar. Uiterst gebruiksvriendelijk ook nog. Wat wil je nog meer?

 

Lees meer over onze laadpalen, installatie, leasen of kopen >>

In 3 stappen geregeld