BMW laadpaal

header-after

Laadpaal BMW

 

Mooie, krachtige auto’s voor échte liefhebbers. Die biedt BMW de wereld al tientallen jaren. En dat gaat gewoon door bij hun elektrische modellen. Het enige verschil is dat er tegenwoordig een laadkabel aan de BMW kan. Die koppel je vervolgens aan je laadpaal en dan kan het opladen beginnen. Welk laadstation je daarvoor kiest, hangt af van jouw wensen, want je kunt alle kanten op. Bekijk het assortiment van Lanova en vind je BMW laadpaal die jij zoekt!

De elektrische auto’s van BMW:

Wil je weten welke elektrische auto van BMW uit de bovenstaande rij het beste past in jouw situatie? Vergelijk dan de volgende onderdelen met elkaar en maak op basis daarvan je keuze:

  • Grootte
  • Prijs
  • Actieradius
  • Topsnelheid
  • Vermogen
  • Koppel

Naast deze objectieve criteria wil je ook vast en zeker weten hoe snel je BMW oplaadt als hij eenmaal aan de laadpaal zit. Daarvan geven we je ook graag een overzicht, zodat je alle relevante informatie verzameld hebt.

Zoek de verschillen in oplaadtijd

Hoeveel kW kan er door de laadkabel om je BMW op te laden? Dat vermogen is bepalend voor de snelheid waarmee de accu van jouw elektrische auto weer vol raakt. Uiteraard speelt ook de capaciteit van je accu mee, want een kleine actieradius is sneller weer op 100% dan een grote. Voor de BMW i3 zijn dit de cijfers per vermogen:

VermogenTijdType
2.3 kW14u30mRegulier stopcontact
3.7 kW9u00m1-fase, 16A
7.4 kW4u30m1-fase, 32A
11 kW3u00m3-fase, 16A
22 kW3u00m3-fase, 32A

Verschillende soorten BMW laadpalen

De aanschaf van een elektrische BMW is stap één. De laadpaal kiezen is stap twee. Natuurlijk wil je daarvoor het juiste vermogen kiezen, maar ook de locatie waar je de laadpaal gaat installeren is van groot belang. Daarom heeft Lanova mogelijkheden voor drie verschillende situaties. Zodat je altijd de beste optie kunt kiezen die helemaal past bij jouw laadpatroon en persoonlijke situatie.

Een laadpaal aan je huis

De plek waar je eet en slaapt is meestal de plek waar je de meeste tijd doorbrengt. Thuis dus. Daarom spreekt het voor zich dat je de elektrische BMW het liefst thuis aan de laadpaal wilt doen. De geschikte laadpaal van Lanova op dit gebied is onze Lanova Home Advanced, een unicum in de wereld. Koppel je laadkabel aan deze interactieve laadpaal en profiteer van de voordelen die kunstmatige intelligentie je biedt. Het laadvermogen van 22 kW is meer dan genoeg om ook in de toekomst toereikend te zijn. Zelfs als je hierna een elektrische auto van een ander merk dan BMW kiest.

Opladen terwijl je werkt

De tweede locatie waar je veel tijd doorbrengt is natuurlijk je werk. Zeker als je hier uren achter elkaar te vinden bent, zonder dat je bijvoorbeeld naar afspraken hoeft, is opladen op de zaak een goed idee. Aan een zakelijke laadpaal kunnen bovendien twee auto’s tegelijk hun laadkabel koppelen. In ons assortiment kun je op dit gebied kiezen uit de Lanova Business Premium en Lanova Business Advanced. De keuze is aan jou.

De sociale optie: een openbare laadpaal

Het hierboven benoemde type, is behoorlijk exclusief voor jou als eigenaar van de elektrische BMW. Maar je kunt het oplaadpunt ook openstellen voor anderen. Wil je liever een openbare laadpaal, dan hebben we de Lanova Public Advanced in ons assortiment voor je. Perfect werkzaam in elk weertype, gebruiksvriendelijk en duurzaam.

 

Lees meer over onze laadpalen, installatie, leasen of kopen >>

In 3 stappen geregeld