Audi laadpaal

header-after

Laadpaal Audi

 

Soepel rijgedrag, comfortabele auto’s, prachtig design en natuurlijk Duitse degelijkheid: zo kunnen we Audi wel karakteriseren. Ben je overgestapt op een elektrische auto van dit mooie merk? Dan wil je vast en zeker weten wat de mogelijkheden zijn voor een laadpaal. Want het maakt nogal verschil waar je de laadkabel van je Audi aan koppelt. We laten je graag zien wat we bij Lanova allemaal in ons assortiment hebben opgenomen. Zo kom je vanzelf uit bij jouw ideale laadstation.

De elektrische auto’s van Audi :

De ene elektrische auto verschilt altijd van de andere, zelfs als ze allebei van Audi zijn. Toch kun je jouw keuze maken door objectief de volgende criteria te vergelijken:

  • Prijs
  • Grootte
  • Topsnelheid
  • Actieradius
  • Vermogen
  • Koppel

Daarnaast is het ook verstandig om op een rij te zetten hoe lang het duurt voordat je elektrische Audi weer helemaal opgeladen is. Deze informatie hebben wij per autotype verzameld voor je, zodat je makkelijker je keuze kunt maken.

Oplaadtijd en vermogen hangen samen

De snelheid waarmee je de accu van je auto oplaadt, hangt af van verschillende zaken. Ten eerste natuurlijk hoe groot de actieradius van je Audi is. Het spreekt immers voor zich dat een grotere accu meer tijd nodig heeft om op te laden dan een kleine. Ten tweede is het vermogen waarmee de laadpaal oplaadt heel belangrijk. Hoe meer vermogen, des te meer kW komt er door de laadkabel. Bekijk hieronder de verschillen voor een Audi e-tron quattro:

VermogenTijdType
2.3 kW41u00mRegulier stopcontact
3.7 kW26u00m1-fase, 16A
7.4 kW13u00m1-fase, 32A
11 kW8u30m3-fase, 16A
22 kW8u30m3-fase, 32A

Welk type Audi laadpaal kies je?

Er zijn diverse soorten laadpalen van Lanova om uit te kiezen. Daarbij is het goed om te weten waar je het vaakst gaat opladen. Is dat ‘gewoon’ thuis? Of ben je langer achter elkaar op de zaak te vinden? Tot slot kun je ook nog kiezen voor een openbare laadpaal. Deze drie opties zetten we op een rij voor je.

Handig: lekker thuis opladen

Veel van onze klanten willen maar één ding: een laadpaal voor hun Audi die ze thuis kunnen laten installeren. Dat wordt al snel een ritueel: zodra je thuis bent, koppel je de laadkabel aan en stromen de kW’s naar de accu. Onze trots op dit gebied is de Lanova Home Advanced. Geen enkele andere ontwikkelaar is er in geslaagd om eerder dan Lanova een interactieve laadpaal te fabriceren. Dankzij deze slimme thuislaadpaal helpt kunstmatige intelligentie je om nog beter te laden. Bovendien heeft de paal een vermogen van 22 kW. Welke elektrische auto je hierna ook gaat rijden, je kunt er gegarandeerd nog jaren mee door.

Zakelijke laadpaal voor twee auto’s tegelijk

Door de stimuleringsmaatregelen vanuit de overheid zijn elektrische rijders vooral zakelijke rijders. Veel bedrijven bieden daardoor ook de mogelijkheid om op de zaak de auto op te laden. Daarvoor hebben we twee zakelijke laadpalen in ons assortiment, de Lanova Business Premium en Lanova Business Advanced. Het grote voordeel van de Lanova Business Premium is dat je er twee Audi’s (of andere merken) tegelijk mee kunt opladen. Ideaal toch?

Of kies een openbaar laadstation

Een laadpaal die niet alleen geschikt is voor jouw elektrische Audi, maar ook voor auto’s van anderen. Dat is een prima samenvatting van onze Lanova Public Advanced. Met deze openbare laadpaal vergroot je het netwerk van oplaadpunten in Nederland. Uiteraard kan deze laadpaal tegen een stootje en tegen een regen- of hagelbui. Elke gebruiker kan er moeiteloos mee overweg.

 

Lees meer over onze laadpalen, installatie, leasen of kopen >>

In 3 stappen geregeld