0880110301
Lanova Laadpalen

Accu vol, auto direct weg!

Voorkom een boete door je auto direct na het laden bij een publiek laadstation te verplaatsen naar bijvoorbeeld een andere parkeerplek. Wacht je één of twee uur? Dan riskeer je een boete van al gauw 95 euro.

Een eigenaar van een elektrische auto had bezwaar gemaakt nadat hij een boete kreeg voor het laten staan van zijn ‘volle’ voertuig bij een laadpaal. Een controleur van de gemeente Noordwijk klokte dat de auto al twee uur met volle accu de plek bezette en schreef een bon. Nu heeft het gerechtshof Arnhem-Leeuwarden deze boete gegrond verklaard.

 

De rechter oordeelde dat de bestuurder zijn elektrische voertuig direct had moeten verplaatsen, zodra gebruik van het laadstation niet meer nodig was.

Mocht je zelf in een situatie komen waarin jij je afvraagt of en hoe je kunt voorkomen dat je een dergelijke boete krijgt, volg dan deze twee richtlijnen op:

  1. Bekijk op de laadpaal, in de app die je gebruikt of in de auto naar de verwachte laadtijd. Zet je wekker of agendamelding aan zodat je op tijd bij de auto bent om het te verplaatsen.
  2. Bereken aan de hand van de accustand in relatie tot het laadvermogen van je auto en de laadpaal, de tijd die je auto nodig gaat hebben om vol te raken. Plan het moment in je agenda en zorg dat je op tijd gas geeft.

 

Wil jij advies over laadpaal apps op je telefoon, inzicht krijgen in elektrische rijden of slim laden?

Ja, ik wil graag advies.

 

Meer weten?

Offerte aanvragen

Vermeld hieronder uw gegevens en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Meer weten?

Informatie aanvragen

Vermeld hieronder uw gegevens en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.